tirsdag 9. juni 2009

Uoppmerksomhet og hastverk på laderommet

Hjemmelading er sånn ca. 50\50 gøy og lidelse, litt avhengig av dagsformen og om du skal kjøre ut noen skudd for test eller sitter med for lite tid og 500 tomhylser som skal\bør fylles, og burde vært det for lenge siden.

Men det betyr ikke at man skal ha hastverk, være uoppmerksom eller generelt slett slurvete, da utfallet kan bli noe sånn som dette (Filmen er 'trygg' og inneholder ikke noe blod eller gørr) :

Men merk dere, dette trenger nødvendigvis ikke og være bare ammunisjonen. Vann eller annen hindring i løpet, svikt eller feil i løpet forårsaket av urenheter i stålet etc. kan alle ha bidratt til at dettte skjedde. Det er også viktig og legge merke til at skytteren ikke ble skadet, selv om våpenet hadde en totalt katastrofal feil.

Dette er ganske vanlig, selv om skader kan skje så vil ofte kraften gå fremover i løpet, ut magasinåpningen og muligens opp\ut utkasteråpningen omtrent uansett hvilket våpen man bruker. Men det er ikke grunnlag for og trø hylsene fulle i krutt bare for og se om det virker og går godt, du kan ende med trynet fullt i splinter, eller i værste fall sluttstykket, noe som kan bety alt fra tap av syn til dødsfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar